Uusi vuosi on aluillaan ja blogiakin olisi ihan hyvä alkaa päivittelemään pitkästä aikaa. Vielä ei olla päätetty täysin tulevan vuoden suunnitelmia, nehän muuttuvat koko ajan. ;) Tietenkin tokokisoihin mieli tekisi, mutta ennen kisoja pitäisi saada "vähän" treenattua. Aikataulut pitäisi suunnitella siten että se onnistuisi, ajankäytöstähän se on paljolti kiinni. Näin olen kuullut. :)

Eilen treenailin koirien kanssa pitkästä aikaa pihalla miehen tehtyä lumityöt häiritsemästä. Intoa on koirilla kuin pienemmässä tai isommassakin kylässä joten motivaatio-ongelmia ei tarvitse tällä hetkellä miettiä. No hyvä, koska muita onkelmia onkin sitten riittämiin.

Cillan kanssa erityisesti pitää harjoitella piiloaikallamakuuta (siinä ei siis mitään ongelmaa - vielä - vaan liike on vain kesken koulutuksen) ja häiriötä täytyy sitten lisätä. Avoimen luokan liikkeet ovat aika lailla mallillaan, mutta hienosäätöä ja vahvistusta tarvitsevat eritoten luoksetulon pysähdys ja kauko-ohjaus, sekä nouto. Avo-hyppyä ei olla otettu pitkään aikaan, mutta se on aika nopeasti opeteltavissa jos (kun) koira osaa istua käskystä. Sitten pitäisi tietty alkaa harjotella enemmän jo ylempien luokkien liikkeitä eikä jumittaa.

Valan kanssa on enemmän harjoiteltavaa, sillä tekniikka häviää "helpommin" taukojen aikaan  (johtuisiko liikkeiden luonteestakin...;)) ja häiriötreenausta tarvitsee enemmän kun on paljon terhakkaampi huomioimaan asiat ympärillään. Ruutu, ohjattu, luoksetulo, tunnari, metallinouto, kaukot... Jo perusseuraaminen jne... Voin sanoa että Valan seuraaminen oli joskus muinoin tosi hyvää mielestäni, tai ainakin itselleni mieluista, mutta hmmm, ei enää niinkään. Että treenausta riittää! =)

Tavoitteena olisi kuitenkin päästä osallistumaan mieluiten kesään mennessä Cillan kanssa avoimeen luokkaan ja Valan kanssa evl:aan. Tulostavoitteet olisi hyvä tehdä myös, ettei menisi ihan kokeilumeiningiksi. =)

No toivottavasti tulee päivitettävää tässä kevään mittaan!

Päivän aikana tuli huomattua että Cillalla on alkanut juoksut... Ihan hyvä niin onpahan nekin hoidettu sitten "pois alta"!